How companies are using bigdata and analytics

Giving examples of major organizations & senior leaders use data and analytics to inform strategic and operational decisions, providing insight into the challenges and opportunities.

 

50+ examples of How Blockchains are Taking Over the World

Depicting cases of transparency, immutability, redundancy and security. In 2018, new blockchain initiatives are launched every day. Here are 50 examples of blockchains in use around the globe.

 

Juniper 調查:65% 大型企業考慮部署區塊鏈,近半選擇以太坊

 

英國區塊鏈機構Juniper Research的一項新調查發現,65%的大型企業正積極考慮區塊鏈的部署,這與去年的54%相比顯著上升。近一半的公司考慮使用以太坊區塊鏈,僅15%的擬議部署與支付有關(去年這一比例為34%),企業的興趣轉移到了物流、認證和智能合約等領域。

 

如何溝通資料:互動式圖表及R語言

在如何探索資料中學習如何使用視覺化作為探索資料特徵與內涵的工具之一,在探索過程中運用分組、摘要與作圖函數快速地建立眾多圖形,搭配使用機器學習演算法所建立出的預測模型,這些過程可以讓資料科學團隊對資料暸若指掌。

 

World's First Cross border, Open Architecture Platform to improve Financial Inclusion

Singapore, 17 September 2018… The ASEAN Financial Innovation Network (AFIN) today announced the launch of API Exchange (APIX), an online Global FinTech Marketplace and Sandbox platform for financial institutions (FIs).

 

金融科技與數據科學家必讀的五本書

如今,有抱負的數據科學家們都需要去學習一系列令人難以置信的建模技術。每種方法背後都有自己的一套理論,例如線性回歸,你通過使用它就可以知道這些理論的實用性,不管你瞭解其背後的理論也好,不瞭解也罷。本篇文章列舉五本專攻「金融工程」的書籍:讓你深入了解數據科學背後的邏輯理論。

 

Google『數據搜尋引擎』正式上線!數據科學家、工程師們有福了

數據科學家、工程師或其他對數據有需求的人,這次也可以透過專門的搜尋引擎,更有效率找到關鍵資料。過去資訊散佈不同存放區,搜尋上有難度,如今 Google 建立起資料集搜尋引擎,雖然該應用程師仍在測試階段,但據 Google Dataset Search 的簡介表示,希望透過建立資料系統,鼓勵更多人使用科學家研究的心血發揮更大的影響力。

 

 

 


留下你的回應

以訪客張貼回應

0
  • 找不到回應

每月文章